Takläggare i Halmstad

- Posted in Hus och hem by

Vi bestämde oss för en professionell takläggare i Halmstad

Vi bor i Båstad och för ett tag sedan bestämde vi oss för att byta taket på vår gamla villa som gått i arv i flera generationer. I resultatlistan på nätet vid sökning fanns där många takläggare och det var i början väldigt svårt att veta vem att välja. Naturligtvis förhörde vi oss bland grannar, släkt och vänner och till slut bjöd vi in några takföretag för att offerera oss.

Priset i sig var inte helt avgörande, utan vi var ute efter helheten som presenterades för oss. Med helheten menar vi kommunikationen, bemötandet, deras pitch så klart, historia, erfarenhet, materialval, planering, tillgänglighet, effektivitet och inte minst engagemang samt naturligtvis referenser som vi kunde kontakta. Efter noga övervägande blev vårt val en takläggare i Halmstad som gav oss ett mycket gott helhetsintryck.

De erbjuder sina tjänster inom hela Halland och välkomnade även uppdrag i Båstad som ju ligger i Skåne, fast väldigt nära länsgränsen och det var bra. Snabbt tar de sig till oss via E6:an så det var inga problem sa de och tillade att de är ofta i Båstadstrakten. Faktum är att flera grannar hade anlitat dem och vi fick möjligheten att hälsa på och se med egna ögon de fina slutresultaten samtidigt som vi fick veta hur grannarna upplevde hela processen, kommunikationen och allt annat som ingår vid läggning av nytt tak.

Det slutgiltiga avgörandet var deras löfte om att de står för kvalitet och deras ständiga mål är att alltid lämna deras arbeten med nöjda kunder. Som uppdragsgivare / kund är vi öppna och samarbetsvilliga utan omöjliga krav, vi vill helt enkelt ha en öppen dialog med transparens genom hela processen så att vi vet vad som gäller och vad vi kan förvänta oss sedan lämnar vi över till experterna som levererar kvalitet och hållbarhet med snygg finish. Med en villa i utsatt läge på kusten i Båstad är ett starkt och tåligt tak vad vi beställde och fick. Hållbart och vackert i många år framöver, ett mycket gott skydd för villan som gått i arv och som fortsätter sin resa med kommande generationer som tar över så småningom.

takläggare i Halmstad

Toshiba luftvärmepump

- Posted in Hus och hem by

Luftvärmepumpar från Toshiba

Vi har precis flyttat till ett nytt hus som är från 60-talet. I detta hus var det uppvärmning med pellets. Inget vi direkt föredrar, men huset var så fint och trivsamt att vi bestämde oss för att köpa det. Nu funderar vi på att installera en värmepump. Dels för att vi ska kunna värma upp lite även med den och dels för att vi vill ha nåt som kyler på sommaren.

Det känns som om somrarna har större tendens till att komma upp i höga grader nu än vad det gjorde förr. Jag tycker att det är riktigt strängt när det blir varmare än 28 grader. Så en luftvärmepump är något jag helt klart vill ha installerat. Mannen har inte mycket att säga till om där haha

Jag har kikat runt jättemycket på nätet. Jag är en sån person som gör mycket efterforskningar och det var en firma som jag tyckte verkade bäst. De hade en jättefin hemsida med bra tydlig information och de verkar vara duktiga på det dom gör. Det gav mig förtroende för dom. Det var en modell från Toshiba som jag fastnade för som verkade jättebra. Den hade en massa bra funktioner och en fjärrkontroll man fäster på väggen som var magnetisk. Toshiba har ju ett bra rykte av att ha bra kvalitetsprodukter. En Toshiba luftvärmepump är vad det får bli för oss.

Jag slog dem en signal och bokade även ett hembesök. Vi har ett hus med ganska öppen planlösning. På den första våningen är det inte så jättestort och tillsammans med den öppna planlösningen blir det perfekt med en luftvärmepump där.

Denna firman jag kontaktade sa att det lät som att vi hade väldigt bra förutsättningar för att en värmepump ska bli effektiv hos oss. Sen måste de såklart se det först, innan de vet mer. Jag har funderat på vart det bästa stället att placera luftvärmepumpen är. Kom fram till att det var i matsal/vardagsrummet. Där är det öppet och inga hinder som kan hindra luftflödet.

Han berättade att det var bäst att inte placera värmepumpen för nära taket för att ens pump ska ha ett så bra flöde som möjligt. Därför måste man säkerhetsställa detta ifall man vill sätta den ovanför ett fönster eller dörr.

Ska bli intressant att se vad han säger när han kommer hit. Det tar inte så lång tid att installera en luftvärmepump heller jämfört med andra värmepumpar, vilket är skönt. Dessutom får man ju dra av 30% med ROT-avdraget vilket också är toppen! Om ni vill veta vilken bra firma jag hittat så klicka här.

Dörrar

- Posted in Hus och hem by

Vår nya villa förtjänade alldeles speciella dörrar - inne som ute

Som med fälgar på en bil, dörrar på en fastighet skapar helheten på ett unikt vis. Vid planering av byggnationen av vårt älskade arkitektritade hus var där otroligt mycket att ta med i processen. Bland annat val av dörrar som vi ville ha i tidlös design med hög kvalitet som kunde stå emot alla påfrestningar som dörrar utsätts för. Påfrestningar på ytterdörrar såsom väder (sol, regn, snö, hagel och vind) och förväntad strid trafik bestående av alla familjemedlemmar till och från, släkt, vänner och mer. Som alltid lyssnade vi på goda råd från erfarna stolta dörrägare och sedan googlade vi.

Vi fick rådet att kontakta ett väletablerat företag som producerar exklusiva ytterdörrar, innerdörrar, tekniska dörrar, entréportar och garageportar. Vi kunde läsa på deras hemsida att deras specialité är att leverera ytterdörrar av marknadsledande prestanda.Vidare beskriver de sina innerdörrar som semimassiva eller massiva vilket verkligen andas kvalitet och tilltalade oss enormt. Verkade både hållbart och stabilt just som vi behövde.

Vi bjöd hem dem för att prata igenom våra behov och förutsättningar och vi fick ta del av deras utbud och valde flera innerdörrar och två tekniska ytterdörrar med goda egenskaper såsom brand- och ljudreducerande. Dessutom kunde vi få våra garageportar i samma stil.

Det var verkligen som de sa, att de kundanpassar sina dörrar och portar och att de tillverkar unika dörrar som är måttanpassade med egenskaper som matchar kundens fastighet och dess behov. Det innebär att de inte står med ett lager med dörrar och portar utan de tillverkar enligt beställning så det var mycket bra att de hade ett gediget album för oss att granska.

Att vara ute i god tid är att rekommendera I startfasen av vårt byggnationsprojekt var det superviktigt att välja material så tidigt som möjligt. Det kan vara en djungel där ute med så många möjligheter att man varken vet ut eller in. I och med att vi visste vad vi ville med kvalitet och design så var det faktiskt en enkel process att välja dörrar då företaget hade just det vi efterlyste. Leveransen matchade vår tidsram och vi blev mycket nöjda med slutresultatet som förverkligade vår vision.

ekstrands dörrar

Grävning i Östhammar

- Posted in Trädgård by

För en pool anlitade vi ett företag som jobbar med grävning i Östhammar

Under två-tre år hade vi funderat på att skaffa en pool i vår trädgård. Det kändes som en behaglig tillgång till ett för övrigt mycket trivsamt hem och för kidsen skulle det vara rena drömmen. Dessutom är en pool så nära till hands och kräver minimalt med planering för att ta sig dit; leta rätt på badkläder och öppna kökets skjutdörrar och där är den! Uppvärmd och ren i sin vackra blåa helhet, redo att ge energi till stressade föräldrar och skoltrötta barn. Det är så mycket mer än bara en pool, det är en livsstil som sätter guldkant på både vardag som helg och ger en feeling av semester. Året runt.

Fast innan guldet, livsstilen, glamouren, chillade föräldrar och glada barn med semesterkänsla kommer grävning i trädgården. Vi hade ingen aning om vad det skulle kosta, vilka grävföretag som är bra, när på året det är bäst att gräva pool, behövs bygglov och vilka regler för övrigt gäller och framförallt, vilken typ av pool skulle vi ha?

Vi letade företag med erfarenhet av grävning i Östhammar på nätet, frågade grannar, släkt och vänner och fick till slut tag i rätt firma. De hade branschen i sina ådror, andra generationen med far och son i tjänsten. De erbjöd totalentreprenad inom flera områden där grävning för pool var en av dem. De såg till helheten från första mötet och offert till sista detaljen på färdig pool. Alla våra frågor besvarades och deras goda råd gav oss just den pool och utemiljö vi önskade. Med över 40 år i branschen kunde de verkligen sin sak och visste precis vad som behövdes.

Att vi dessutom fick hjälp med ett par andra trädgårdsprojekt var helt outstanding. De levererade både jord och grus och hjälpte oss med markarbete på framsidan så vi fick verkligen helheten. Livsstilen som fick sig en ordentligt boost är grädden på moset. Vi har sparat massor på att stanna hemma och bara njuta av livet med en egen pool. Väl värt investeringen, det ser man i barnens ögon inte minst.

grävning i östhammar av proffs

Papptak i Göteborg

- Posted in Hus och hem by

Papptak i Göteborg - kan det vara något?

Hög tid att skaffa nytt tak och på listan av materialval finner vi papptak. Kan det vara något?

Historien om papptak Vi får hoppa till slutet av sjuttonhundratalet och en Herr Arvid Faxe som befann sig i Karlskrona. Arvid skapade "stenpapper" med ingredienser såsom kopparsulfat, animaliskt fett, järnhaltig jord, finmalen släckt kalk och blandade dessa med lumppappersmassa som allt tillsammans blev det tätskikt han var ute efter för att kunna täta träbåtar under vattenlinjen.

Det var först längre fram i tiden som man förstod värdet av detta material även för tak och det var början av papptaket. Längre fram på 1800-talet tillverkade man alltså lumppapp för tak och med trätjära som impregnering och namnet tjärpapp föddes. Som allting utvecklades även denna produkt och man ersatte så småningom trätjära med stenkolstjära vilket var mindre känsligt för brand och stod emot solljus bättre.

Stenkolstjära ersattes på 1900-talet med bitumen som är en oljeasfaltsprodukt och därefter tillkom skiffergranulat som ytbeläggning vilket var föregångarens till vårt takpapp som vi känner till det. Takpapp, papptak, tjärpapp eller tätskikt, alla namn för samma produkt så ha det med dig när söker information om denna produkt och taktyp. Grunden i tätskiktet, polysestermattan, är förstärkt med glasfiber med en bitumenblandning och beströdd av skiffergranulat. Produkten är slitstark och elastisk med en form av gummipolymer och man förväntar sig att takets livslängd kan, med rätt läggning, hålla i över fyra decennier.

Papptak är grymt bra, det är bearbetat och förbättrat över lång tid och används mycket flitigt vilket i sig säger nästan allt om man undrar över dess egenskaper. Dagens material är lättare till vikt vilket innebär att man kan bygga lättare takkonstruktioner med spännvidder som sträcker sig längre. Kostnadseffektiviteten är slående för bla platta tak och låglutande tak vilket innebär att man kan tex bygga större industribyggnader.

Frågan var som sagt, kan papptak i Göteborg vara något? Absolut, det är bland det bäst lämpade för Göteborgs väder- och vindförhållanden. Här samsas både K-märka fastigheter med funkishus och de allra senaste inom arkitektur, där papptak lämpas för alla byggnader. Och snyggt blir det, nu och i många många år.

takläggare som lägger papptak i Göteborg

Fönsterputs Halmstad

- Posted in Hus och hem by

Skinande rena fönster

Något jag absolut avskyr att göra är att putsa fönsterna här hemma. Mina barn kladdar på alla fönsterpartier och sparkar leriga bollar mot fönstret. Jag tycker det är så tråkigt, det tar tid och är jobbigt. Jag bestämde mig därför för att hitta ett företag som utför fönsterputs i Halmstad som kan göra det åt mig. Jag pratade med en vän om att jag försöker hitta ett företag som gör detta och hon berättade om Glasklart som hon tidigare har använt sig av. Hon berättade att det är det enda företaget som erbjuder fönsterputs i Halmstad som hon är 100% nöjd med och hon har ändå provat många. Det som är så bra är att de använder bra produkter som inte skadar ytan på glaset. Med rätt och bra redskap samt rengöringsmedel av högsta kvalité kan jag vara säker på att de tar hand om mina fönster. Enligt henne är de väldigt noga och lämnar aldrig några märken på fönstren alls. Dessutom var de snabba och trevliga. Efter att hon berättade om detta bokade jag direkt fönsterputs i Halmstad hos dem. Jag tänkte att om hon är så nöjd så bör jag också bli det. De var här igår och jag är mer än nöjd med deras jobb! Alla mina fönster skiner verkligen och det var värt varenda krona att slippa göra det själv. Det hade inte blivit i närheten lika bra om jag hade gjort det själv. Om man söker efter ett företag som utför fönsterputs i Halmstad så kan jag verkligen rekommendera Glasklart, jag själv kommer använda mig av dem varje gång mina fönster behöver putsas framför.

Fönsterputs när det är som bäst

Möbler Örebro

- Posted in Inredning by

Mamma & jag köpte möbler

Häromdagen följde jag med min mamma till en butik där de säljer möbler i Örebro. Jag behövde egentligen inget utan följde enbart med som sällskap men jag kom ändå hem med sängkläder och ett nytt soffbord. Jag har gått i tankarna om huruvida jag borde köpa ett nytt soffbord då jag inte tycker att det jag hade sedan innan riktigt passade in. Jag har dock tyckt att det har varit svårt att hitta möbler i Örebro som är i min smak. Denna butik hade möbler som var precis i min smak, mycket som är lite mer unikt och inte som alla andra har vilket jag verkligen uppskattar. Även min mamma hittade massa möbler till hennes nya lägenhet. Hon hade blivit tipsad av en kollega om att denna butik hade både fina och prisvärda möbler i Örebro och det stämde verkligen. Hit kommer jag gå när jag behöver hitta möbler i Örebro igen. De hade ett brett sortiment av både soffor och sängar så när det är dags för nytt så kommer denna butik bli första stället jag kikar på. Jag har redan hunnit sälja mitt gamla soffbord och ställa fram det nya. Det lyfte verkligen hela vardagsrummet och gav det en helt annan känsla som jag tycker mycket mer om. Jag har även hunnit prova mina nya sängkläder, vilka var i ett väldigt behagligt material, man känner verkligen att de är av bra kvalitet. De hade många sängkläder att välja mellan men jag är glad att jag valde de jag valde för de passar verkligen in i mitt sovrum. Som sagt, denna butik har allt när det kommer till möbler i Örebro, en ny favorit helt klart!

En fin säng jag köpte

Vill göra bullermätning i min trädgård

- Posted in Hus och hem by

Göra bullermätning i trädgård

Jag funderar på att ta hit någon som mäter av buller volymen i min trädgård. Jag bor alldeles bredvid en stor väg som leder in till centrum i min stad. Det är en oerhört trafikerad väg och saknar bullerplank. På sommaren när man sitter i trädgården är det oerhört störande med all trafik. Man kan inte koppla av. Då jag bor i en sommarstad är det till och med mer trafik på sommaren.

Jag har fått nog och tar nu saken i egna händer. Här borde verkligen finnas ett bullerskydd. Hittade en sida som utför bullermätningar som verkar oerhört bra. De hade en bra tydlig sida på nätet och verkar i hela Sverige står det. Då kommer de hit med en bullermätare och gör en bedömning av ljudnivån på platsen. För att sen avgöra om detta är okej nivå eller inte.

Hade varit underbart om man kunde fått upp ett bullerplank innan sommaren. Så man kunde spendera tiden ute i trädgården med lite mera lugn och ro. Utan att bli störd av trafiken. Speciellt på kvällarna tycker jag att det är jobbigt och när de ska racea vid rödljusen. Vissa bilar smäller till när de gasar på och skrämmer livet ur en när man sitter och försöker ta det lugnt. Jag får väl skylla mig själv lite med, som bosatte mig så centralt och nära en så stor väg. Jag har alltid älskat lite fart och fläkt. Men detta är ju fel sorts fart och fläkt. Man vill inte sätta vindruvan i halsen när man kopplar av i trädgården, för att bilar gasar på och smäller. Ett bullerplank hade gjort susen tror jag och sen hade jag varit nöjd.

Firman jag hittade gör en mätning med en bullermätare av ljudnivån på plats och sen i efterhand verifiera simulerade nivåer. Undra om vägen är nära nog så att man kan få bullerskador. Då kanske det blir brådskande att få upp ett bullerplank. Det ska bli intressant att höra vad de har att säga.