Badkar

- Posted in Renovering by

Stilrent badkar i stilrent badrum

I en stor våning mitt i stan har vi renoverat oss fram till ett tidlöst klassiskt hem med många fina moderna inslag som gör livet enklare och håller våningen up-to-date.

När tiden var mogen att köpa denna våning antog vi därmed utmaningen att blåsa ut den, och börja om. Noga med att bibehålla det som faktiskt fortfarande var i bra skick, som trägolven (fiskparkett) i flera rum och den stora fina kakelugnen. Renoveringen påbörjades med stor känsla och försiktighet, rum efter rum med som sagt flera inslag av moderniteter och vi fick till ett gott och sympatiskt samspel mellan förr och nu, medvetna om att det vi gjorde skulle hålla långt in i framtiden.

Köket fick en helt ny design med öppna ytor vilket gav ett enormt utrymme för allt som man kan hitta på i ett kök slash vardagsrum. Det blev och är en mycket skön och vacker samt funktionell samlingspunkt för matlagning, läxor, stickning, legobyggen, träna katten att stå på bakbenen och allt annat som försiggår i hemmet, hahaha!

Badrummets stod på tur och vi hade väntat in färdigställandet av resten av våningens renovering för att på bästa vis skapa rätt design och hålla oss med den röda tråden så att säga. Det var ett smart drag och vi är så tacksamma för hur det blev.

Badrummet är stort. Här finns stort fönster dessutom som vi fräschade till i traditionell tappning fast flerglas. Kakel och klinker, speglar, badrumsmöbler och innovativa förvaringslösningar samt inte minst stämningsfull belysning som ger den rätta känslan för ett badrum som skall fungera som relaxavdelning. Supermodernt i tidlös, klassiskt design. Tack vare att badrumsstorleken tillåter badkar så valde vi att fortsätta med det fast det krävdes ett nytt. Vi letade efter bra information genom vår utvalda leverantörs hemsida där vi fick bra info med goda råd och bra bilder. De ger support och hjälp med vad man ska komma ihåg inför ett badkarsköp.

Vårt badkar skulle vara fristående badkar, det visste vi, för i och med att utrymme finns, why not? Vi är verkligen supernöjda med vårt badrum och det har verkligen blivit våningens fristad. Här kan man ta det lugnt och sjunka ner i badkaret och ladda batterierna. Ja, vår lilla fristad på en busy gata mitt i city. Funderar du på ett snyggt badkar av riktigt bra kvalitet så rekommenderar vi den här leverantören!

älskade badkar

Energiborrning och bergvärme i Borlänge

- Posted in Renovering by

Energiborrning för bergvärme i Borlänge

Att skaffa bergvärme har aldrig varit så aktuell som det är just nu för oss. Elpriserna är helt galet dyra nu och vi måste hitta ett annat sätt att värma vårt hus på. Bergvärme är uppvärmningssättet för oss har vi konstaterat. Vi tror att vi har väldigt goda förutsättningar för detta då vårt hus ligger på ett landskap med mycket berg.

Vi behöver att detta sker ganska snart. Det måste vara klart innan det blir för kallt ute. Vi läste att man kan reducera uppvärmningskostnaderna upp till 75 procent. Perfekt nu när elen är så dyr! Bergvärme är mycket mer naturvänligt än annan uppvärmning är med och det tycker vi verkligen om. Det finns många positiva egenskaper med bergvärme jämfört med många andra uppvärmningssätt.

Vi forskade runt bland de olika firmorna som utför borrning för bergvärme i Borlänge. Frågade även andra som har skaffat bergvärme till sitt hus vilka de anlitat och om de var nöjda. Det var en firma som hela tiden dök upp samt verkade ha mest nöjda kunder. Det var Mora brunnsborrning. Vi bestämde oss för att kontakta just dem och att boka ett hembesök.

När de var hemma hos oss berättade de att vi hade otroligt bra förutsättningar för just bergvärme till vårt hus. Han som besökte oss var otroligt erfaren och kunnig märkte man. Han berättade att firman funnits sedan 80-talet och antalet hushåll de installerat bergvärme i är otroligt många.

Vi bestämde oss för att anlita just denna firman. Efter ett bra besök plus alla bra ord vi hört om dem när det kommer till just bergvärme övertygade oss. Det känns tryggt att anlita dem för vår borrning. Det är ett stort och viktigt projekt för oss och då vill man ju ha de bästa. De kommer redan om två veckor och sätter igång med arbetet. Det blir perfekt inför hösten. Vi ser otroligt mycket fram emot detta och det kommer att göra under för vår elkostnad denna vintern.

energiborrning Borlänge Mora brunnsborrning

Borra bergvärme i Norrtälje

- Posted in Hus och hem by

Installera bergvärme i hus i Norrtälje

Vi bor i Norrtälje och har hus där. Vi har länge velat installera bergvärme i vårt hus då i hört hur bra det är. Vi har läst på mycket om detta och nu har vi beslutat oss för att faktiskt göra det. Vi gillar att bergvärme är miljövänligt, förnybar och har inte så stort CO2 utsläpp. Man får försörjning av både värme och vatten. Sen kan den även ge kyla under sommarens varma dagar. Inte alls fel om du frågar mig. Hur skönt som helst när det är 30 grader varmt ute.

Började kika runt på nätet efter någon bra firma som borrar för bergvärme här i Norrtälje. Hittade en som borrar för detta och tillhandahåller bra bergvärmepumpar från märket Nibe. Jag bestämde mig för att kontakta dom och fick bra trevlig bemötning. Han berättade att man kan sänka sina kostnader för elen med 80%.

Vi har planerat att göra detta på sensommaren så att det är färdigt och redo att användas när vintern kommer. Så man kan få lite lägre elkostnader den vintern och framöver. Han vi hade kontakt med förklarade för oss hur det gick till när man borrar för bergsvärme och hur det hela fungerar.

Man borrar ett hål ner i bergsgrunden, ca 100-200 meter djupt. Sen sänker man ner ett rör med cirkulerande vätska. Denna vätskan värms upp av solvärmen som finns lagrad i berggrunden. Sedan pumpas vätskan upp till huset och upp till bergvärmepumpen som utvinner värmen. Sedan åker vätskan ner igen och så fortsätter cirkulationen så.

Denna firman vi var i kontakt med erbjuder en rad olika borrningar. Något som är bra att veta inför framtidens projekt. Ser fram emot att dom ska komma hem till oss och se vad som ska göras. Ska bli intressant att höra vad dom har att säga om detta. Tycker sånt här är intressant och vill gärna vet mer om det. Nä nu längtar jag faktiskt:)

Borra Bergvärme Norrtälje Villabrunnar Jansson

Köksrenovering i Halmstad

- Posted in Renovering by

Snickeriföretag som utför köksrenovering i Halmstad

Vi har ett hus i Halmstad och har länge varit sugna på nytt kök, dvs byta ut det gamla byta eller renovera det kök vi har. Vi har varit runt i en massa olika butiker som säljer kök, men inte hittat något som vi verkligen har fastnat för. När det kommer till en renovering som kök vill man vara helt säker på sitt val. Det är mycket pengar man lägger på renovering av just kök och man vill verkligen inte ångra sig.

Vi började fundera på att bygga ett måttanpassat och unikt kök istället. Att anlita ett företag som kan platsbygga vårt kök. Vi hade ett par vänner som gjort just detta och använt sig av ett bra snickeriföretag i Halmstad för sin köksrenovering i Halmstad.

Vi bestämde oss för att kontakta detta snickeriföretag för att se vad de kunde erbjuda och för att se vad det skulle kosta med ett måttanpassat kök byggt av dem. Efter att de varit hemma hos oss bestämde vi oss för att anlita denna firma. De gav ett professionellt och kunnigt intryck. Detta visade sig sedan stämma, det kök de byggde blev helt perfekt! Vi är så nöjda och lyckliga över vårt nya kök. Vi spenderar jättemycket tid där inne och har börjat laga mycket mer mat. Det är så mycket roligare nu.

Alla som kommit hem till oss har gett oss massa komplimanger över vårt kök och undrat över vilka det är som byggt det. Jag tror att de kommer att få mycket jobb nu framöver tack vare detta fantastiska resultat de har åstadkommit i vårt kök. Inte nog med att det blev otroligt bra gjort och fint resultat, de var väldigt noggranna och det kostade inte så värst mycket mer än om man köpt ett färdigt kök. Vi är så glada över att vi tog detta beslutet och anlita denna firman för vår köksrenovering i Halmstad

bästa köksrenovering i halmstad