Köpa förråd

- Posted in Hus och hem by

Vi har köpt ett förråd

När familjen växer så samlar man på sig lika många minnen som materiella saker, därför ökar också vårt behov av att köpa ett förråd. Ja, ni läste rätt. Vi får utökning i familjen och jag är gravid igen! Det är en otrolig välsignelse att få vara gravid och både min man och barnen ser mycket fram emot att få en lille… Vi vet inte vad det är för kön på barnet än, så det ska bli spännande! Själv hoppas man ju på en flicka, men blir det en pojke är det självklart okej.

Att köpa förråd kan vara en utmaning eftersom det finns många modeller att välja mellan. Jag och min fru fick hjälp med att köpa förråd från stugaonline, där vi dessutom fick ett väldigt bra pris med tanke på vad marknaden erbjuder för prissättning i samma klass. I det här inlägget tänkte jag berätta lite om vad vi tyckte var viktigast och vilka vägar vi gick när vi köpte vårt förråd.

Det första vi tänkte på var storleken på förrådet. Det finns ju såklart vissa regler på hur stort förrådet får vara. Det som gäller är friggebodsreglerna och då är det alltså 15 kvm som inte behöver bygglov. Sedan tänker vi också på vad det är vi ska förvara. Som till exempel mat eller dryck, eller bara möbler och skrot. I vårt fall ska vi förvara både och, så det är viktigt att förrådet är vinterbonat. För att minska risken för inbrott och liknande ville vi köpa ett förråd utan fönster så att ingen kan kolla in. Färg på förrådet kan man ju välja själv och vi målade vårt förråd mörkblått, det blev jättefint. :-)

Nu kan vi äntligen avlasta vinden och vardagsrummet på grejer. Det gör både så att det ser snyggare ut hemma samtidigt som man går igenom vad för grejer vi har här hemma. Vi har redan fyllt halva förrådet och nu ska vi även preppa med lite skafferi där inne ifall det skulle behövas under någon typ av kris eller dylikt, eller om vi skulle få slut på grejer hemma så kan vi bara plocka därifrån. Smidigt! Att köpa förråd är vårt bästa beslut på länge.

Ritningar på förrådet

Köpa pool i Halmstad

- Posted in Hus och hem by

Att köpa pool i Halmstad har aldrig varit enklare

Tiden är kommen och vi är superlyckliga med vad som väntar oss: en ny pool!

Vi har länge längtat efter egen pool och har hållit koll på marknaden och branschen, vad som finns och vad som är möjligt. Inte minst har vi hållit koll på grannarna hahahaha! varav vissa redan har skaffat pool. Det låter härligt från dessa trädgårdar med pooler när solen gassar och vattnet plaskar från här och var. Barnens glädje när de plaskar runt och skällande hundar som springer runt kanter av pooler och med glädje försöker bita i vattendropparna som sprider sig runt om (såsom jag ser det i mitt inre när jag lyssnar med ett leende och drömmer mig bort till egen pool).

Vi valde en poolleverantör som är lokalt belägen (nån mil från oss) som hjälper folk att köpa pool i Halmstad med omnjed. De kan hålla riktigt bra priser (som är rätt avgörande för oss OM man inte tummar på kvalitet som också är viktigt) då de har valt att ha sin anläggning och showroom ute på ett industriområde som innebär att de har lägre hyra och kan erbjuda bättre priser med samma kvalitet som man vill ha.

Företaget har stor servicekänsla och brinner för att leverera livskvalité till sina kunder. Det är kul med pool och det ska vara kul att skaffa pool menar de och vi kan instämma. I trygga händer känns det som och vi fick mycket hjälp med allt från första kontakten där vi hade tusen frågor till den pool som nu är på G (plus pooltak när klar, så klart).

Som jag nämnde har de pooltak, men även spabad och swimspa samt många tillbehör. Swimspa är en ny pool som jag inte visste fanns. Den är en kombinerad pool och spa och är fantastisk för tex barnfamiljer där barnen har kul i pooldelen och föräldrarna chillar i spadelen. Dessutom kan man motionssimma i dessa pooler då de kommer med motström så att det är den bästa av världar sägs det.

Vi rekommenderar verkligen att köpa pool i Halmstad. Vi rekommenderar också att man gör sin hemläxa och kollar runt och precis som oss så tror jag att ni landar i samma val av leverantör som vi.

Simma lugnt!

Uterum Halmstad

- Posted in Hus och hem by

Med ett uterum förenar du huset med trädgården

Vår trädgård är en riktigt grön oas där vi ofta tillbringar kvällar då solen skönt sträcker ut sina sista varma strålar innan den dalar vid skogens slut längre bort. Det är en magisk känsla att få avsluta dagen i vår lilla fristad som vi ser trädgården vara. Fast när mörkret fallet blir det kyligt och då får man återvända in i husets värme.

Vi tänkte att med ett inglasat uterum skulle vi kunna få chansen att stanna där i trädgården fast i go värme med skydd av ett nytt rum som förenar trädgården med hemmet och suddar bort gränserna och låter oss stanna kvar i vår gröna oas.

Saken var klar och vi letade leverantör av uterum i Halmstad. Glasmästaren vi anlitade utgår från Hyltebruk och bygger uterum i Halmstad, Hyltebruk och Gislaved med omnejd.

De har licens med en av marknadens bästa leverantörer av uterum och för oss innebär det kvalitet och trygghet. Som vi, tänkte de på helheten och förstår att ett uterum ska matcha husets karaktär och smälta in fint. Vi berättade om våra behov och hur framtiden lär se ut och det togs också med i beaktning, samt även hur solen vetter dagarna igenom för att då även planera in solskyddet. Det kan bli rätt varmt med ett uterum så den delen var minst lika viktig. Vi har nu ett automatiserat takfönster för att tillsammans med två öppningsbara skjutpartier kunna vädra och själva glaspartierna är av solskyddsglas som minskar solvärmen avsevärt och skyddar möbler mot solblekning. En otroligt bra lösning och snyggt blev det och livet har blivit ännu bättre.

Funderar ni på att skaffa uterum i Halmstad så rekommenderar vi att inte vänta. Det höjer värdet på villan, livskvalitén och möjligheterna med sammankomster och annat trevligt på fritiden där flera personer skall samlas.

fantastiska uterum som höjer livskvalitén

Markiser i Halmstad

- Posted in Hus och hem by

Måttanpassade markiser i Halmstad

Sommaren är här och vi är mitt uppe i sommarlovet och semestern och vädret har vi tur med! Sköna, lata dagar, sovmorgon för vissa och för andra är det full fart med frivilliga fritidsaktiviteter 24/7, hahaha!

I år var vi mycket väl förberedda inför sommaren som komma skulle och redan i våras planerade vi in det här med solskydd, och då pratar vi inte solkräm för att skydda huden mot solbränna, utan vi pratar solskydd för villan.

Efter en helrenovering av vårt hus kom vi till punkten solskydd på to-do-listan. Vi ville sänka energikostnaderna redan innan dessa skenade och ett bra sätt är att montera solskydd på fönsterna. Dessutom blir det mer behaglig innemiljö och möblerna blir inte utsatta av direkt solljus om vi så väljer att fälla ner markiserna.

Vi valde ett glasmästeri som även jobbar med att installera solskydd och markiser i Halmstad, Hyltebruk och Gislaved med omnejd. De är återförsäljare för ett känt och respekterat företag som levererar måttanpassade markiser av kvalité. Man kan välja hur man styr dessa markiser antingen manuellt eller om de ska vara automatiserade. Företaget har funnits sedan 40-talet och är stolta över deras högkvalitativa solskyddsprodukter som är flexibla och anpassningsbara för alla typer av fastigheter i alla lägen. Passade oss utmärkt!

Markiser finns som fönstermarkiser, terrassmarkiser samt sidomarkiser. Alla lika viktiga och vi valde rubbet helt enkelt. Om man köper rätt kvalitet och sedan följer skötselråden så har man nytta och glädje av dessa markiser i många, många år. Det är mycket behagligt att på terrassen, mitt på dagen när solen står som högst, kunna njuta av skugga när man så önskar. På sena ljuva sommarkvällar är det skönt att ha detta “tak” som gör det mysigt och håller den goda infravärmen på plats. Då vi har valt att ha en öppen uteplats med terrassmarkis valde vi en sidomarkis också som skyddar mot insyn och blåst. En skön plats att vara på dygnets alla timmar. Resten av villans fönstermarkiser har verkligen lyft hela looken och innetemperaturen har sänkts när det är varmt ute och ja, summerar man det hela så är vi supernöjda!

Måttanpassade markiser i Halmstad

Filter till FTX aggregat

- Posted in Hus och hem by

Köpa filter till mitt FTX aggregat

Jag har ett ventilationssystem hemma som jag brukar byta filter i. Det är ett FTX filter till mitt aggregat. Detta brukar jag alltid göra 2 gånger per år som det rekommenderas att man ska göra. Jag har en vän som är väldigt insatt i just sådana här filter till FTX aggregat. Byter man inte filtret blir det igensatt och man får inte in lika mycket frisk luft i bostaden längre.

Jag har alltid beställt från en och samma leverantör av dessa FTX filter, men nu har dem gått i konkurs och jag började att leta efter ett nytt ställe att köpa mina FTX aggregat filter på. När jag letade runt online hittade jag till en butik som heter Filpro. De säljer inte bara filter till FTX aggregat, utan de tillverkar även dem. Det gör att de har väldigt bra pris på bostadsfilter. Man behöver inte heller vänta länge på att få sitt filter. Man kunde enkelt och smidigt köpa FTX filter i deras butik online och få dem hemlevererade. Man kunde även hämta sina filter vid deras fabrik om man önskade det och bor nära Getinge i Halmstad.

När jag fick hem mina FTX filter till mitt aggregat blev jag positivt överraskad över hur bra kvalitet det var på dem. Perfekt att hitta ett nytt ställe som både är billigare, snabbare och håller bra kvalitet på sina bostadsfilter.

När jag bytte filtret senast var det smutsigare än vad det brukar vara när jag byter. Jag gör det ändå med jämna intervaller. Min vän sa då att det finns faktorer som gör att man kan behöva byta det oftare är 2 ggr per år. De håller på att renovera huset bredvid mitt och då kommer det in mer smuts m.m in i mitt filter, sa vännen min. Så jag kommer nog att behöva byta mitt filter lite oftare nu tills de är klara med sin stora renovering.

Extra bra då att jag hittat en ny butik online för FTX filter till mitt aggregat. Filpro kommer att vara mitt nya ställe att köpa FTX filter hos.