Glasmästeri i Halmstad

- Posted in Hus och hem by

Vi behövde ett glasmästeri i Halmstad och Hyltebruk

Som villaägare på kusten i Halmstad med förmånen att även äga en stuga i skogen i Hyltebruk fick vi tag på ett glasmästeri i Halmstad som utgår från Hyltebruk. Det är en bra lösning för vår villa och stuga då det för oss innebär att vi har en enda kontakt när det gäller allt inom glas, och vi har behov av nästan allt inom glas helt klart.

Villan på kusten är vår utgångspunkt här i livet där vi spenderar mestadels av våra vardagar. Den skall nu rustas upp ordentligt med nya fönster och fönsterkarmar samt glasdörrar som på 30-talet var superfina och sedan har det dalat ordentligt även fast vi har skött om dem så gott vi kan under de tio åren vi har bott här. Träkarmar är underbara och de vill vi fortsätta med fast i ny tappning. Glasmästeriet löser helheten. De har stor branschvana sedan 80-talet och ägs och drivs av första och andra generationen hängivna glasmästare som bemästrar alla stilar från det traditionella till det senaste inom branschen. Nya fönster, dörrar och karmar som sagt, och vi passar på att skaffa 3-glas för bästa isoleringen både vad gäller temperatur sommar som vinter och även ljud. På 30-talet låg villan nog extra fint med färre grannar och mycket färre trafik utanför tomtgränsen. Numera är det ett härligt myller av grannar och passerande trafik fast vi vill dämpa ljudet och det gör man med 3-glas.

Stugan i skogen i Hyltebruk är vår ögonsten och fristad dit vi tar oss så snart vi kan på helger och andra lediga tider. Här lever man gott i lugnet av skogen vid en sjö där allt man hör är fågelkvitter och vinden som susar i trädkronorna. Stugan är storlek större och kan gott och väl husera 15 personer och med dess storlek tillkommer då ett antal fönster med träkarmar. Dessa renoverar vi genom vår glasmästare och samtidigt passar vi på att bygga till en vinterträdgård i glas som passar stugan så fint. Vi är på god väg att bli klara och det känns så bra att ha ett lokal i Hyltebruk även fungerar som glasmästare i Halmstad. De har stor servicekänsla, yrkesglädje och enorm kunskap samt är skickliga och professionella, allt detta med kvalitetsjobb som de levererar i god tid. Kan inte bli bättre!

glasmästeri i Halmstad som utgår från Hyltebruk

Terrassmarkis

- Posted in Hus och hem by

Vi letade efter en fin terrassmarkis

Vår underbara uteplats i söderläge ger en härlig miljö för underbar avkoppling vid skol- och arbetsdagarnas slut och absolut under helger. Efter att plattan var lagd för uteplatsen, så donade och putsade vi med färg, form och design samt inte minst utemöbler och fick till det precis alldeles så där fint som vi hade som vision när vi började med detta eminenta och sista projekt. Nybyggda huset stod klart (pust!) och trädgården som omfamnade vårt nya hem växte fram i all sin sprudlande grönhet med många kulörta punktinsatser av bedårande vackra blommor i all sin prakt. Det var då vi kände hur mycket solen värmde, vilket alls inte är fel, tvärtom! Men ändå, där finns tider då man behöver skugga, och möjligheten att själv bestämma när. Dessutom, på sommarkvällar när man sitter ute och drömmer sig iväg i goda vänners lag förstod vi att det kunde bli mysigt med en terrassmarkis. I värsta fall när vädret försämras så vore det skönt med ett provisoriskt tak som en markis faktiskt också är.

Så, vi letade efter en fin terrassmarkis som hade krav på sig. Den skulle vara snygg och passa vårt tema. Den skulle vara lätt att hantera och vara väderbeständig.

Företaget som vi anlitade kom ut och gick igenom uteplatsens förutsättningar och tog redas på våra behov. Vi fick deras rekommendation för just den terrassmarkis de ansåg bäst för oss. Vi valde väv, färg och motorisering med fjärrkontroll. Dessutom så valde vi även till sol- och vindautomatik. Deras montörer var mycket skickliga och monterade på plats som vi önskade och installationen var dessutom snabb och de tog hänsyn till vår tid och anpassade installationen efter oss. Helt magiskt bra!

Vi kan få svalka under våra sommardagar och skön värme på kvällarna och inte bara på uteplatsen utan det påverkar även inomhusklimatet vilket är riktigt bra. Terrassmarkiserna som företaget erbjuder är svensktillverkade med våra nordiska väderförhållanden i åtanke. Kvalitet som heter duga och stora valmöjligheter med väv och kulör och manövrering. Även då det är bland de bästa på marknaden så finns där alltid risk att något kanske felar så företaget erbjuder extra trygghet med garanti på 3 år. En riktigt bra upplevelse och snyggt blev det!

terrassmarkis av kvalitet

Byta tak Jönköping

- Posted in Renovering by

Byta tak i Jönköping

Jag och min man gick i tankarna länge på om vi skulle byta tak på vårt hus eller inte. Det är inte jättevackert men heller inte så värst slitet. Vi bestämde oss för att ta in proffs för att undersöka saken lite närmare. Vi hittade ett företag här i Jönköping som sysslar med tak och bygg. De har vi hört mycket bra om och de kändes som det trygga valet.

De kom hit och kikade på vårt tak. Det visade sig vara i sämre skick än vi trott. Han förklarade vad som behövdes åtgärdas med taket och hur lång tid det skulle ta. Efter mötet fick vi en kostnadsfri offert. Vi tyckte att det även var ett bra pris på arbetet. Då taket var i det skicket det var och vi hade fått så bra känsla av mötet med takläggare, bestämde vi oss för att anlita dem. Om taket är så dåligt som det är, så är det en bra investering att göra på huset. Huset kommer även att få sig ett lyft och se nyare ut med det nya taket.

Sen kan vi även släppa det och slippa oroa oss för att det ska regna in och bli fuktskador. Det är ju värt mycket för livskvaliteten. Blir ju även lättare att sälja huset sen om man skulle vilja det. Ska bli så kul att se resultatet sen och hur mycket det kommer att göra på intrycket av huset.

Vi känner oss väldigt trygga med valet av takläggare med. Vi fick senare höra att vår grannes mamma hade anlitat just dem och att de hade varit otroligt nöjda med arbetet, priset samt resultatet. Nu är det dags att välja vad vi ska ha för färg och material på våra takplattor. Hade ingen aning om att det fanns så otroligt många färger att välja mellan. Ska man ta något vanligt eller våga sticka ut med någon cool och ovanlig färg. Som tur är har vi lite tid att fundera innan de ska sätt igång. Vill ni veta vilken takläggare vi anlitat kan ni klicka här.

takbyte takläggare Smålands Tak & Bygg