Värmepump Halmstad

Tips på var man kan köpa värmepump i Halmstad

Ni som känner mig vet att jag månar väldigt mycket om miljön och klimatet, och försöker i alla lägen att göra framtidssäkra val. Nu är det så att vår nuvarande värmepump har ett par år på nacken, och den förlängda trygghetsförsäkringen löper ut nästa år. Efter att ha gjort en del research på olika uppvärmningsalternativ har jag landat i att vi nog kommer köra vidare på luft-vatten eller investera i bergvärme. Anledningen till detta är att vi vattenburen värme och då känns det som både den enklaste och bästa lösningen - både för miljön och plånboken.

Nu behöver jag lite tips kring vem man ska anlita när man vill köpa värmepump i Halmstad. Även om vi har kommit fram till antingen luft-vatten eller bergvärme så finns det fortfarande väldigt många fabrikat att välja mellan, och det är rena djungeln att förstå vad som är skillnaden på de olika märkena. Där finns ju IVT, Bosch, Thermia, NIBE, för att nämna några.

De stora skillnaderna mellan luft-vatten och bergvärme verkar vara att bergvärme inte kräver någon skrymmande utedel (vilket är bra), att den verkar aningen mer energisnål och att man kan ansluta både värme och kyla till en bergvärmepump. Nackdelen med bergvärme är ju att den initiala kostnaden är klart högre, och det är ju inte lite pengar vi pratar om här.

En kollega tipsade om att ta in offerter från 3-4 installatörer och sedan helt enkelt välja den som verkar bäst. Nu är ju grannen visserligen klart mer tekniskt lagd än vad jag är, så det känns ändå svårt att veta vad som blir bäst i slutändan. Hursomhelst, jag lovar att återkomma med hur det går och vilket fabrikat vi väljer. Over and out!

värmepump halmstad